Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megunt húsvéti nyuszik

Húsvét után kb egy hónappal rengeteg családban nemkívánatossá válik egy ártatlan lény. Ezek azok a kisnyuszik, amit a család húsvéti tradícióból egy hirtelen ötlettől vezérelve gyermekének megvett. A nyúl az első hetekben nagyszerű időtöltésnek bizonyul, a gondozása a gyermekben felébresztheti az ősi gondoskodási ösztönt, felelősségre nevel. Ez idáig rendben is van, de ez a lendület hamar elmúlik. 4-6 hét és a nyuszi már inkább csak teher, elkezdődik a feladatok elhanyagolása, a gyermeket leköti az internet és a videójáték. A nyuszi ketrec takarítás el-elmarad, aztán egy-egy etetés is...végül eljön a pillanat, hogy a család döntés elé kerül. Az eredmény szinte mindig ugyanaz, a nyuszinak mennie kell. Ennek a család kultúráltáságának fokától függően számos verziója van.  Az eredmény néha ez: 

leadott-nyuszik-sorsa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem véletlen a gyászkeret!

Jobb esetben - némi jóindulattal - a leadás mellett döntenek, valamilyen vadállat tartó telepre, ahol a nyuszi rövid úton prédává válik.

allatkert-nyuszi-leadas.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talán a legjobb szóbajöhető megoldás a vidéki rokonnak ajándékozás, ám élelmes rokonoknál sem nagy kaland kitalálni a nyuszi sorsát:

husveti-nyul-eledel.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy mit lehet mégis tenni humánusan a nyuszik sorsának javítására. A mi megoldásunk a nyuszik háznál átvétele és számukra természetes életkörülmények biztosítása addig, amíg örökbefogadóra nem találunk.

 nyulotthon@gmail.com

 

A mappában található képek előnézete Vadállatoknak leadott nyuszik sorsa